Connecticut Innovations (CI) and the Tsai Center for Innovative Thinking at Yale (Tsai CITY) are joining forces to combine innovation with art in a way that highlights the culture and talent living right here in New Haven. Yale students and local artists can now apply to win a scholarship in exchange for creating a custom piece that will be displayed at CI’s office headquarters located in New Haven.  

 

Right now, there are six different opportunities throughout the building for custom artwork and name to be displayed. The scholarship amount will be dependent on the project area in which artists are selected. In addition to the financial benefit, this collaboration will also offer continued support to each artist, including an awards ceremony, media promotion and connections to CI’s network of innovators throughout Connecticut.

NEXT STEPS

  • To be selected as a creator for the Connecticut Innovations x Tsai CITY Art Collaboration, you must complete the online application by Monday, April 4.
  • All applications will be carefully reviewed by a team of CI and Tsai CITY representatives before selecting our second round of candidates.
  • Second round candidates will be invited for an interview and walkthrough of CI’s office space in late April.
  • After meeting and getting an idea of everyone’s artistic vision, our team will decide the six artists for the collaboration.
  • Lastly, the selected artists will be assigned to an area and begin designing their piece! All artworks will be installed this summer, followed by an awards ceremony at our headquarters.

AREAS OPEN FOR ART
We have identified six amazing spaces for artists in which to work. A brief description and a link to view photos of each space can be found below.

1. Hallway

Dimensions: 17’-1’’ x 8’-10’’
Award: $7500
Project: Painted mural

2. Boardroom

Dimensions: 18’-9’’ x 11’-6’’
Award: $7500
Project: Custom

3. Wellness

Dimensions: 7’-4’’ x 8’-0’’
Award: $5000
Project: Custom

4. Conference

Dimensions: 12’-10’’ x 8’-0’’
Award: $5000
Project: Custom

5. Workstation

Dimensions: 16’-4’’ x 4’-0’’
Award: $5000
Project: Custom

6. Open Space

Award $5000
Project: Sculpture

Hallway
White wall down hallway, also visible from our kitchen/common area through glass conference room directly across.
Boardroom
Main boardroom for all meetings and events hosted both in person and virtually. Wall can be seen on all video calls.
Wellness
Blue wall outside of our wellness room, an area for meditation and relaxation across from the boardroom.
Conference
Conference room towards main entrance for smaller meetings, both in person and virtual. Wall can be seen on all video calls.
Workstation
Blue wall above workstation desks at the front of our office, where all guests pass by while entering.
Open
Potential area for a custom sculpture, located by natural light and near employee offices. (Space subject to change if artists have other ideas during walkthroughs.)
Thanks for visiting Connecticut Innovations!

Have you heard about our new SSBCI funding and the rollout of our two new funds (ClimateTech and Future Fund)? If you’re interested in learning more, please complete the form using the button below and someone from our team will be in touch shortly.